4 Modalități pentru a avea grijă de câinele tău în timpul iernii

0

Iarna este un sezon rece, cu ploaie, zăpadă, vânt și îngheț, care afectează nu doar oamenii, ci și animalele. Dacă ai animale de companie, asigură-te că acestea rămân în siguranță și au parte de căldură.

Iată 4 lucruri la care să fiți atenți în timpul iernii:

1. Asigură un adăpost pentru câini

Este ideal ca animalele de companie să stea înăuntru cu tine și familia ta. În niciun caz, pisicile de companie nu trebuie lăsate în aer liber, chiar dacă se plimbă afară în alte anotimpuri.

Câinii sunt cei mai fericiți atunci când sunt scoși frecvent pentru plimbări și exerciții fizice, dar ținuți în interior în restul timpului. Nu lăsați animalele de companie în aer liber când temperatura scade.

Însă, dacă ai câine de curte, atunci este nevoie ca acesta să aibă un adăpost adecvat cu vremea rece, în care să-i fie cald și bine.

Câinele trebuie să aibă de un adăpost uscat, fără curent de aer, suficient de mare pentru a-i permite să se miște confortabil, dar suficient de mic pentru a păstra căldura corpului. Podeaua trebuie ridicată la câțiva centimetri de la sol și acoperită cu paie.

Pe magazinul online soline.ro găsești orice materiale de construcții ai nevoie pentru a pregăti cușca câinelui pentru iarnă așa cum se cuvine.

Ușa trebuie acoperită cu o ușă din pânză rezistentă la apă sau plastic greu.

Animalele de companie care petrec mult timp în aer liber au nevoie de mai multă hrană în timpul iernii, deoarece păstrarea căldurii epuizează energia.

Verificați în mod regulat recipientul cu apă al animalului pentru a vă asigura că apa este proaspătă și neînghețată.

Folosiți boluri de plastic pentru alimente și apă; când temperatura este scăzută, limba animalului se poate lipi de metal și îngheța.

2. Ține-i departe de vânt și substanțele de topit zăpada

Indiferent de temperatură, frigul vântului rece poate amenința viața unui animal de companie. Pielea expusă de pe nas, urechi și labe sunt expuse riscului de degerături și hipotermie în timpul situațiilor extreme. Din acest motiv, câinii cu păr scurt se simt adesea mai confortabil purtând un pulover, chiar și în timpul plimbărilor scurte.

Sarea gemă și alte substanțe chimice folosite pentru a topi zăpada și gheața pot irita pernițele picioarelor animalului dvs. de companie.

Ștergeți bine toate labele cu un prosop umed înainte ca animalul de companie să le lingă și să le irite gura.

3. Îndepărtează substanțele toxice

Nu lăsați produsele de curățare la îndemâna animalelor de companie, iar dacă există vreo scurgere din acestea, ștergeți imediat orice picătura vărsată pe jos.

În plus, câinii sunt expuși unui risc deosebit de otrăvire cu sare în timpul iernii din cauza sării gema utilizate în multe zone – adesea când o ling de pe labe după o plimbare. Ștergeți labele câinelui, chiar și după plimbări scurte.

Dacă câinele dumneavoastră ingeră sare gemă, sunați imediat un medic veterinar.

4. Oferă protecție animalelor fără stăpân

Dacă există pisici fără stăpân în zona în care locuiți, țineți minte că și acestea au nevoie de protecție împotriva frigului, precum și de hrană și apă. Este ușor să le dai o mână de ajutor.

Le poți face un adăpost pentru pisici, rapid și ușor, cu ajutorul unor tuburi din plastic.

În plus, mașinile sunt unul dintre multele pericole pentru animalele mici – motoarele calde din mașinile parcate atrag pisicile și animalele sălbatice mici, care se pot băga sub capotă.

Pentru a evita rănirea oricăror animale ascunse, loviți capota mașinii pentru a le speria înainte de a porni motorul.

Image by wirestock on Freepik

Comentarii

Share.