10 Sfaturi de care să ții cont dacă îți dorești un câine

0

Deținerea unui câine este una dintre marile bucurii ale vieții. Dar ideea poate fi intimidantă dacă nu ai mai avut niciodată un pui.

Dar să nu vă fie teamă: avem o listă cuprinzătoare de sfaturi pentru proprietarii care sunt la primul câine.

Cele mai bune sfaturi pentru cei care sunt la primul câine

Sunt multe de luat în considerare înainte de a aduce acasă un membru al familiei cu patru picioare. Asigură-te că ești gata înainte de a spune „Da”. O parte din a fi pregătit este să înțelegi ce necesită un câine din punct de vedere fizic și mental și să te întrebi dacă ești pregătit să te angajezi pentru tot restul vieții lui.

1. Fă-ți temele

Pentru a te asigura că adopți un câine care se va potrivi bine în viața ta, uită-te la imaginea de ansamblu pentru animalul de companie și pentru familia ta și pentru unde locuiești.

Cercetarea raselor este un început bun, dar o idee mai bună este să vorbești cu personalul adăpostului și să le spui ce fel de stil de viață vrei pentru animalul de companie, ei cunosc cu adevărat câinii și te pot ajuta să găsești cea mai buna variantă.

De asemenea, vei dori să iei în considerare ce dimensiune de câine ar fi cea mai potrivită pentru familia ta. De exemplu, rasele mai mari tind să fie mai expuse riscului de a doborî accidental copiii mici.

2. Fii responsabil

Unele dintre cele mai longevive rase de câini pot trăi până la 15 ani. Prin urmare, a-ți lua un angajament pe tot parcursul vieții de a avea grijă de câinele tău înseamnă a-i oferi nutriție adecvată, exerciții fizice și interacțiune, precum și îngrijire și pregătire veterinară.

De asemenea, verifică reglementările legale cu privire la deținerea câinilor și asigură-te că urmezi regulile precum deținerea carnetului de sănătate al câinelui, dar și ca vei urma toată schema de vaccinare câini care este obligatorie.

3. Evaluează-ți timpul pe care îl poți oferi cățelului

În timp ce este greu să reziști unor cățeluși simpatici, fă-ți timp să te gândești cum ar fi viața cu un cățel în casa ta înainte de a te angaja la acest lucru.

4. Cunoaște-ți bugetul

Unul dintre cele mai mari angajamente în deținerea câinilor este costul implicat. Numai primul an al cățelușului poate fi destul de costisitor.

De acolo, așteaptă-te la cheltuieli lunare, anuale și mai puțin frecvente, cum ar fi hrană și mâncăruri de calitate, îngrijire preventivă, controale și vaccinări. În plus, este important să evaluezi toate lucrurile pe care trebuie să le cumperi înainte de a aduce noul câine acasă.

5. Găsește un veterinar dedicat

Când iei un câine, mergi la veterinar foarte curând după. Medicul te poate ghida prin programul de vaccinare de care va avea nevoie câinele și cele mai bune medicamente pentru prevenirea puricilor, căpușelor și alți paraziți.

Este important să dezvolți o relație de încredere și prietenie cu veterinarul care va avea grijă de câinele tău.

6. Pregătește-ți casa

În primul rând, va trebui să îți protejezi casa și curtea pentru siguranța lui. Apoi, ai nevoie de câteva elemente de bază, cum ar fi boluri, un guler, o lesă, jucării și o ladă pentru dresajul la oliță dacă adopți un cățel.

7. Dresaj constant

Ai răbdare și practică recompensarea pozitivă pentru a-l învăța pe puiul tău tehnici de comportament adecvate, astfel încât să înțeleagă cum să fie un băiat bun.

Dezvoltă o rutină zilnică pentru a face câinele mai confortabil pe măsură ce se instalează. Consecvența, stabilitatea și predictibilitatea sunt cheile pentru a menține anxietatea la minimum în primele zile.

8. Alege mâncarea potrivită

Mâncarea de calitate nu este ieftină, dar să te asiguri că puiul tău are cele mai bune ingrediente pentru a-și alimenta energia pentru distracția sănătoasă din parc înseamnă să găsești o hrană care să se potrivească nevoilor sale. Unele alimente pot provoca alergii sistemice și alte probleme de sănătate, în timp ce altele pot fi destinate câinilor de diferite dimensiuni sau niveluri de activitate.

9. Ia în calcul microciparea

Un microcip este un dispozitiv minuscul plasat fără durere în piele, care deține numărul unic de identificare al animalului tău de companie atunci când este scanat de un veterinar sau de un adăpost.

În timp ce ești la veterinar, întreabă despre procesul de microcipare câini ca formă de protecție în cazul în care acesta dispare. Dacă l-ai adoptat dintr-un adăpost, probabil că acesta a fost deja microcipat acolo, dar asigură-te că întrebi înainte de a-l aduce acasă.

10. Cunoaște nevoile câinelui tău

Dacă ești la primul câine, atunci ar trebui să fii conștient de sănătatea fizică și mentală a prietenului tău canin. Câinii nu au nevoie doar de exerciții zilnice și de timp activ de joacă, ci și de interacțiune socială cu oamenii și alte animale.

Par foarte multe lucruri pe care să le înveți în scurt timp, dar nu te speria, pas cu pas vă veți acomoda unul cu altul iar totul va deveni mai simplu.

În tot acest proces, cel mai important este să fii relaxat. Dacă ești stresat, câinele tău va ști asta. Așa că respiră adânc și fii sigur că, dacă îi oferi câinelui tău dragoste și grijă, el o va returna de zece ori.

Image by rawpixel.com on Freepik

Comentarii

Share.