Inspiratia in bucatarie nu are cum sa vina daca esti inconjurata de dezordine si electrocasnice murdare. Pentru o bucatarie mereu curata si ordonata este important sa tii cont de cateva sfaturi:
- nu lasa murdaria de pe electrocasnice sa stea peste noapte; incearca sa stergi aragazul dupa fiecare utilizare
- sterge faianta din jurul aragazului dupa fiecare utilizare pentru a nu lasa petele de grasime sa se invecheasca, vor deveni greu de indepartat dupa cateva zile
- in frigider nu lasa alimentele in vase descoperite, pentru a nu lasa mirosurile sa se imprastie
- pentru a indeparta mirosurile neplacute din frigider, pune cateva lingurite de bicarbonat intr-un vas si lasa-l acolo
Cum se curata corect electrocasnicele din bucatarie astfel incat sa le prelungesti viata
Curatarea frigiderului
Frigiderul si aragazul se curata o data pe luna, pentru ca firimiturile si resturile de la alimentele care raman prin frigider duc la aparitia bacteriilor si a mirosurilor neplacute.
Decongeleaza frigiderul inainte de a te apuca de curatarea propriu zisa. Scoate toate partile detasabile si curata-le cu o carpa moale imbibata intr-o solutie formata din apa si bicarbonat. Clateste cu apa calduta in care ai pus cateva picaturi de otet.
Sterge frigiderul pe interior tot cu apa in care ai pus bicarbonat sau otet. O alta solutie eficienta de curatare este zeama de lamaie amestecata cu bicarbonat, pusa pe un burete de vase imbibat in apa calda. Aceasta solutie te scapa de microbi, iar frigiderul tau va straluci de curatenie.
Daca optati pentru folosirea detergentului la curatare, atunci trebuie sa clatiti bine pentru a indeparta toate urmele, astfel incat mirosul sa nu intre in alimente.
Curatarea aragazului
Pentru a avea un aragaz curat este important sa te ocupi de curatarea plitei dupa fiecare folosire, fara sa lasi grasimea sa se intareasca.
Curata cu detergent de vase si un burete, dupa care clateste bine cu o laveta moale. Poti opta si pentru folosirea unei solutii special conceputa pentru curatarea aragazului, insa nu uita sa iti pui manusi de protectie.
Daca aveti o plita vitoceramica este indicat sa folositi o solutie special conceputa pentru asa ceva.
Plita electrica se curata usor cu apa calda si detergent de vase. Daca exista pete mai vechi, umezeste-le mai intai cu apa calda si detergent, lasa sa actioneze si apoi indeparteaza cu buretele.
Curatarea cuptorului
Ca si in cazul aragazului, pe cat posibil, curatati-l dupa fiecare utilizare, mai ales daca v-au sarit stropi de mancare in interior sau mancarea a dat pe afara din tava.
In cazul in care cuptorul este plin de grasime si arsura, prepara o pasta groasa din bicarbonat de sodiu si apa, pe care o aplici in interiorul cuptorului, pe toata suprafata acestuia. Lasa sa actioneze timp de cateva ore si apoi curata cu o spatula sau un burete aspru.
Un alt truc foarte eficient este urmatorul: incinge cuptorul la foc minim, amesteca intr-o sticla cu pulverizator apa si otet (poti adauga si bicarbonat) in parti egale si aplica uniform. Dupa ce ai pulverizat solutia, arunca sare peste toate zonele cu probleme, inchide focul si lasa solutia si sarea sa actioneze. Dupa ce s-a racit si uscat, curata cu o spatula sau un burete aspru.
Voi cum va intretineti electrocasnicele?
AGROHERBS VA RECOMANDA:
Cea mai simpla metoda pentru curatarea cuptorului cu microunde
Solutii BIO pentru curatarea casei, alternative naturale la produsele din comert
Sfaturi pentru cresterea orhideei: cum sa aveti grija de aceasta planta de interior
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.