5 Trucuri pentru a avea muscate inflorite cat mai mult timp

0

Cine nu iubeste muscatele? Cu florile lor frumos colorate, sunt decorul perfect pentru orice locuinta, curte sau gradina. Cu totii stim acele balcoane pline de flori colorate, care parca curg din ghivece, dand un aspect de poveste casei. Dar cum facem sa avem si noi astfel de muscate cu o inflorescenta bogata?

Sunt cateva trucuri de care trebuie sa tineti cont atunci cand ingrijiti muscatele. Iata care sunt acestea:

1. Muscatele iubesc lumina

Pentru a avea muscate mereu inflorite, acestea au nevoie de multa lumina, apa si hrana corespunzatoare suficienta. Muscatele au nevoie de cel putin sase ore de lumina pe zi, iar pentru o inflorire maxima este recomandat sa amplasati ghivecele pe partea sudica a casei. Lumina din belsug creste intensitatea culorilor la flori.

2. Hraneste muscatele

Muscatele au nevoie de un pamant bine hranit cu un fertilizant special, cu un continut mai mare de Potasiu (K) si mai mic de Azot (N). Gasiti in farmacii sau in magazinele de specialitate fertilizatori speciali pentru muscate, pe care trebuie sa ii folositi daca vreti multe flori. In caz contrar, se vor dezvolta frunzele mult mai mult, in detrimentul florilor.

In cazul in care folositi un pamant care deja cotine o formula speciala pentru muscate nu mai este necesar fertilzantul.

3.  Sol umed in permanenta

Pentru a creste frumos si a inflori, solul muscatei trebuie sa fie umed permanent. Aveti grja insa, ca udarea in exces duce la putrezirea radacinilor, iar bobocii se inmoaie si nu mai infloresc. Pe de alta parte, lipsa apei va duce la uscarea frunzelor si la lipsa florilor. Cel mai bine este sa folositi un recipient cu pulverizator cu care sa udati pamantul.

4. Drenarea apei

Pentru a nu avea  probleme cu umiditatea excesiva, este important sa folositi ghivece cu o scurgere buna. Pentru ca scurgerile sa nu se infunde cu pamant, puneti un strat de pietris la fundul ghiveciului.

5. Taierea lastarilor

Pentru o coroana rotunda si bogata a muscatei in ghiveci este recomandat sa taiati lastarii cam pe la jumatate. Daca nu faceti asta, lastarii se vor lungi foarte repede si vor face flori doar in varf. Dupa fiecare taiare se vor forma ramificatii noi si vor face si mai multe flori. Lastarii pe care i-ati taiat pot fi pusi in apa pentru inradacinare si inmultire.

Citeste si cum ingrijim garofita si cum se inmulteste si cum se ingrijeste crinul imperial.

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.

sursa foto: pinterest.com

Comentarii

Share.