10 Activități pe care le poți face împreună cu copiii tăi

0

Este important să petreci timp cu copiii tăi nu doar când sunt mici, ci și în adolescență. Timpul petrecut împreună va ajuta familia să-și construiască amintiri – acestea sunt lucrurile pe care copiii tăi și le vor aminti când vor fi mari și își vor întemeia propriile familii.

Petrecerea timpului cu copiii nu înseamnă doar să-i ajuți cu temele sau să te asiguri că își fac treburile; ar putea fi lucruri simple, dar distractive, pe care le puteți face împreună.

Iată câteva idei pentru tine:

1. Citiți împreună o poveste

Acest lucru se poate face cu copiii mici. Nu trebuie să fie o activitate anostă în care citești și copilul tău ascultă. Poți face acest lucru interactiv întrebându-l pe copil ce crede că se întâmplă în continuare.

Sau să-l determini să participe reproducând sunetele animalelor sau efectele sonore din poveste. Dacă este o poveste pe care o cunoașteți amândoi, ați putea face și un pic de joc de roluri.

2. Colorați

Această activitate este, de asemenea, pentru copii mici. Copiii se plictisesc uneori când le ceri să stea liniștiți și doar să coloreze. Vei vedea că încearcă să facă altceva după cinci minute.

Dar, de îndată ce te vei așeza și veți colora împreună, brusc vor fi mai interesați. A colora cu copilul tău mic este o ocazie excelentă de a purta o discuție, de a o întreba despre ziua avută, de ce îi plac anumite culori etc.

Poți chiar să îi arăți cum să amestece culorile și să facă unele umbre. Coloratul poate fi terapeutic și pentru adulți, de asemenea.

3. Jucați jocuri

Încearcă să ai timp de joacă cu copiii tăi. Ai putea încerca să joci jocuri de societate sau cărți. Faceți-o de câteva ori pe sesiune sau jucați câteva jocuri diferite.

Poate aveți vineri seara ca seara voastră de joc. Pe măsură ce te joci, poți discuta cu copilul tău și despre alte lucruri și îl poți învăța să fie competitiv.

4. Mergeți împreună în parc

Aceasta este o activitate excelentă pentru a vă ajuta să vă mențineți în formă. Ai putea merge împreună cu bicicleta, să faci jogging, să alergi sau să joci fotbal.

Sau chiar ați putea scoate amândoi câinele la plimbare, dacă aveți.

5. Gătiți împreună

În timp ce gătiți sau faceți prăjituri, cere-i copilului tău să te ajute în bucătărie. Poate începe ca o corvoadă pentru el / ea, dar pe măsură ce încep să învețe, vor ști să te ajute fără a fi rugați.

Și aceasta poate fi o oportunitate excelentă de a-i învăța să gătească, de asemenea. Vei fi surprins de ce își vor aminti când vor crește și vor părăsi cuibul!

6. Plantați răsaduri și grădinăriți

În timp ce faci curat în grădină sau curte, învață-ți copilul despre udarea plantelor. Apoi, puneți niște răsaduri și lăsați copilul să se ocupe de planta respectivă pe măsură ce crește.

Este o modalitate excelentă de a-l învăța pe copilul tău să iubească natura în timp ce îi împărtășești dragostea ta pentru grădinărit.

7. Activități de Do It Yourself

Acesta este un lucru pe care îl puteți face cu ușurință și care nu trebuie să coste enorm. Uită-te doar prin casă pentru a vedea ce ai: hârtie, lipici, foarfece, vopsea și cutii vechi de ouă.

Puteți face chiar ouă vopsite, în diverse culori sau puteți învăța decorarea lor cu tehnica șervețelului.

8. Proiect foto

Faceți multe fotografii împreună în ipostaze amuzante și cu fețe amuzante. Imprimați-le și faceți un colaj într-o singură ramă foto mare. Acesta poate fi un proiect de cadou de Crăciun sau cadou de ziua de naștere pentru altcineva din familie – poate bunica sau bunicul.

În plus, puteți decora rama foto cu bucăți mici din CD-urile vechi, făcând-o să arate ca un mozaic.

9. Pictură pe pietre

Aceasta este o extensie a activităților de DIY sau de grădinărit. Alegeți o piatră din grădină, scoateți vopselele și periile și începeți să pictați.

10. Faceți haine pentru păpuși

O altă activitate pe care o poți face cu fiica ta. Faceți ceva simplu și implic-o pe fiica ta în alegerea țesăturii și în deciziile simple de proiectare.

Totuși, tu a trebui să te ocupi de cusut, așa că fă-o cât mai simplu posibil.

Orice alte idei poți pune in practica sunt binevenite, cel mai important este să îți găsești timpul necesar pe care să îl petreci cu copilul sau copiii tăi, cât de mult posibil.

Comentarii

Share.