Top 10 cele mai bune rase de caini pentru protectie

0

Sunteti in cautarea unui caine care sa va protejeze proprietatea si familia? Trebuie sa stiti ca sunt cateva rase de caini care vor lua foarte in serios aceasta misiune. Este important sa fiti selectiv atunci cand va alegeti un caine de paza, trebuie sa va fie si insotitor, dar si protector.

Cainii de paza nu au nevoie intotdeauna de pregatire speciala pentru a fi niste paznici buni, cu toate acestea, ei ar trebui să primeasca un dresaj amanuntit de ascultare, pentru a intelege comenzile de baza si orice alte indicatii pe care doriti sa le stie.

Orice forma de dresaj ar trebui sa asigure dezvoltarea instinctelor naturale ale cainelui si sa ofere structura.

Sunteti pregatiti sa incepeti cautarea cainelui ideal pentru curtea si familia voastra? Urmatoarele rase de caini sunt cunoscute pentru capacitatea lor naturală de a proteja.

1. Caini de paza – Akita

sursa foto: petmd.com

Akita este unul din cei mai loiali caini pe care ii puteti gasi. Aceasta rasa de caini, curajoasa si alerta, este in mod natural suspicioasa fata de straini. Akita va avea grija de tine si de familia ta in orice moment. Este o misiune pe care Akita o va lua in serios si se va descurca de minune cu sau fara dresaj.

Dresajul de ascultare si pregatirea cainelui de paza vor spori pur si simplu abilitatile naturale ale acestuia. In plus, o socializare adecvata va peveni evetuale situatii nedorite.

2. Caini de paza – Ciobanescul Belgian (Malinois)

sursa foto : lasvegas-k9.com

Foarte activ, Ciobanescul Belgian este o rasa preferata de politie si unitatile militare K9. Nivelul energetic al acestei rase impune ca el să aiba o slujba serioasa de facut in orice moment.

Este esential ca Ciobanescul Belgian sa beneficieze de o pregatire specializata pentru a-si concentra abilitatile naturale. O socializare adecvată este, de asemenea, foarte importanta, astfel incat cainele sa fie in largul sau in situatii noi sau nefamiliare.

Este, de asemenea, absolut necesar ca aceasta rasa sa aiba o multime de exercitii fizice in fiecare zi.

3. Caini de paza – Bullmastiff

sursa foto: dogzone.com

Aceasta rasa de caini a fost initial creata de paznicii terenurilor de vanatoare pentru a le proteja impotriva braconierilor. Dimensiunea mare a acestei rase este intimidanta pentru intrusi.

Cu toate acestea, rasa este in mod firesc afectuoasa fata de familia sa, asta facandu-l un partener excelent. Bullmastifful este un protector natural care trebuie pur si simplu instruit pentru a oferi structura si a-si consolida instinctele naturale de paza.

4. Caini de paza – Cane Corso

sursa foto: canecorso.org

Cane Corso este o rasa italiana de caini care a fost folosita de-a lungul istoriei ca un caine de paza, caine de razboi si vanator.

Dimensiunile mari, constructia masiva si latratul profund al acestei rase vor fi, in sine, destul de eficiente in a tine la distanta intrusii. Deoarece rasa poseda un instinct natural pentru paza, pregatirea sa se va concentra, in special, pe ascultarea si slefuirea abilitatilor naturale.

5. Caini de paza – Ciobanesc German

sursa foto: ILovePets.com

Similar cu Ciobanescul Belgian, cainele ciobanesc german este o rasa intensa si activa. Acesta are un sentiment profund de loialitate fata de familia sa.

Dresajul sau este foarte important pentru a-l ajuta sa se concentreze asupra sarcinilor esentiale necesare pazei proprietatii, dar capacitatea sa naturala si dorinta de a proteja vor oferi o baza excelenta pentru dresaj.

In mod corespunzator, activitatea de socializare a ciobeascului german este importanta pentru a evita teama si nervozitatea. In plus, asigurati-va ca ciobanescul german are parte de o multime de exercitii fizice in fiecare zi.

6. Caini de paza – Doberman

sursa foto: bestiadoggear.com

De-a lungul istoriei, Dobermanul a dobandit o reputatie ca fiind o rasa de caini agresiva, dar adevarul este diferit. Desi este crescuta pentru a proteja, Dobermanul este afectuos, docil, si chiar tont cand este in jurul familiei sale.

Cei mai multi nu sunt nici macar ezitanti fata de straini, daca nu simt pericolul. Cei mai multi Dobermani fac o treaba destul de buna in a proteja fara un dresaj oficial.

Cu toate acestea, aceste abilitati pot fi dezvoltate cu ajutorul unui program de instruire adecvat, ajutandu-l sa devina un excelent caine de paza.

7. Caini de paza – Komondorul

sursa foto: pawculture.com

Cunoscut ca un caine cu blana de tip „dread-uri”, blana acestei rase de caini il fac sa arate ca un cap de mop.  Cu toate acestea, nu va lasati pacaliti de aparente. Komondorul este un caine mare, puternic si curajos, care isi are originile in Ungaria.

Aceasta rasa este afectuoasa cu familia, dar este in mod natural rezervata in jurul strainilor. Acest caine are o dorinta naturala de a proteja, care poate fi slefuita printr-un antrenament atent.

Socializarea este, de asemenea, importanta pentru a ajuta expunerea rasei la diferite situatii.

8. Caini de paza –

sursa foto: vetstreet.com

Desi, istoric, este un caine de vanatoare, Rhodesian Ridgeback are o loialitate intensa fata de familia sa, ceea ce il face in mod natural cu inclinatie spre protectie.

Aceasta este o rasa afectiva si nobila, ceea ce il face un tovaras minunat. Dresajul de baza pentru ascultare este esential pentru a-i da structura cainelui, insa un dresaj specializat pe paza nu este indicat deoarece poate intensifica instinctul natural de protectie. Este mai important ca rasa sa fie instruita sa va asculte atunci cand aveti nevoie.

Exercitiile zilnice va vor ajuta sa-l mentineti pe Rhodesian fericit si sanatos.

9. Caini de paza – Rottweiler

sursa foto: petguide.com

Rottweilerul este o alta rasa de caini cu o reputatie de caini agresivi uneori. In realitate, un Rottweiler poate fi extrem de afectuos acum dar si extrem de protectiv, pana la intimidare, in momentul urmator.

Atunci cand un Rottweiler are incredere in tine, probabil iti va fi si loial. Cu toate acestea, multi Rottweileri ezita fata de straini pana cand se dovedeste ca nu exista nici o amenintare.

Fiind incapatanat uneori, un Rottweiler nu va avea probleme sa-ti arate ca nu aproba actiunile tale. Acesta este un adevarat caine de paza, care poate deveni un execelent caine de paza atunci cand este instruit corespunzator.

Aceasta rasa are nevoie de socializare, structura si un loc de munca.

10. Caini de paza – Mastifful tibetan

sursa foto: now.tufts.edu

Mastifful tibetan ar putea fi cel mai bun caine de paza. Nimeni nu trece de acest caine mare, vigilent, puternic si intimidant.

Folosit ca si caine de paza in Tibet, aceasta rasa are protectia in vene. Mastifful tibetan se simte bine in jurul familiei, dar are tendinta de a nu avea incredere in straini si de a manifesta un comportament teritorial daca este amenintat de un strain.

Desi nu este cea mai afectuoasa specie, acesta este un caine loial, care va va proteja pe voi si pe familia voastra. Asigurati-va ca-i oferiti o structura prin dresaj si are parte de multa socializare.

Fiind caini de curte, aveti grija la posibilele muscaturi de insecte, capuse sau alte infectii care pot aparea de-a lungul vietii.

Dermatita este o boala des intalnita si poate aparea de la diversi paraziti si chiar de la o zgarda stransa mai tare. Aceasta boala se trateaza cu antimicotice caini, care pot fi achizitionate de la un astfel de pet shop online, insa nu fara o vizita la medicul veterinar in prealabil.

Nu neglijati orice semn de boala, cat de mic, caci aceasta boala poate avea repercursiuni grave asupra cainelui vostru de paza.

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.

Comentarii

Share.