10 Plante de apartament care ne apara de poluare

0

Cu totii ne dorim un mediu sanatos si curat pentru noi si familile noastre, in mediul inconjurator, la serviciu, dar mai ales acasa.

Stiati ca plantele din apartament creaza un sistem de aparare a organismului uman intr-un mediu poluat de emanatiile detergentilor, odorizantelor, a flacarii de aragaz ori de emisiile electromagnetice ale televizorului sau ale telefoanelor?

Daca sunt bine amplasate, plantele din interiorul casei noastre pot constitui un filtru natural, care sa ne purifice aerul din interior.

Iata 10 plante de apartament care ne apara de poluare:

1. Iedera

Iedera este o planta verde pe care o vedem catarandu-se pe toate cladirile si copacii, datorita tulpinei puternice pe care o are. Desi poate fi deranjanta din cauza faptului ca atrage multe insecte si retine umezeala, iedera este un filtru natural foarte eficient.

Iedera este renumita in combaterea poluarii: se spune ca poate absorbi pana la 90% din benzen, un solvent care se gaseste frecvent in vopsea, cerneala, materiale plastice, cauciuc, detergenti si fum de tigara.

2. Cactusii

Cactusii sunt plante perene, care cresc foarte bine in ghivece. Cactusii aduna umezeala pe timpul noptii, absorb gazele nocive si elimina oxigen pur. Spre deosebire de alte plante, cactusii produc oxigen noaptea si elimina monoxid de carbon ziua, de aceea ii puteti pune in dormitor.

Sunt foarte eficienti si in abosrbirea undelor electromagnetice, de aceea este recomandat sa-i amplasati langa televizor.

3. Dracaena

Dracaena este o planta sub forma de tufa, cu flori albe micute. Desi majoritatea o creste ca si planta decorativa, putini stiu despre proprietatile ei de purificare a aerului. Dracaena actioneaza impotriva compusilor organici volatili, precum acetona, etanol, bensen, eliminati de diferite spume folosite la fabricarea mobilei si de picturi. 

4. Crassula

Despre crassula sau arborele de jad se spune ca absoarbe energiile negative din casa. Este recomandata pentru persoanele agitate, nervoase, care se nelinistesc usor.  Daca sunteti asa, puneti o crassula in camera pentru a va linisti.

5. Palmierul Doamnei sau Kentia

Palmierul Doamnei este o specie de astfel de palmieri decorativi, cu un aspect spectaculos pentru orice locuinta. Dar pe langa aspect, aceasta planta are un minunat efect purificator pentru aerul din bucatarie, fiindcă absoarbe amoniacul prezent în produsele de curăţat vasele.
Acest tip de palmier este unul dintre cei mai rezistenti si adaptabili arbusti de interior.

6. Crizantemele

Crizantemele absorb foarte bine vaporii de vopsea, asadar daca ati vopsit sau zugravit, puteti amplasa in camera aceste flori. Crizantemele sunt printre cele  mai rezistente plante si pot fi plantate atat primavara cat si toamna.

7. Anthuriumul sau Floarea Flamingo

Aceasta planta este potrivita pentru bucatarii in special, pentru ca absoarbe amoniacul care se aduna in incaperi. Este o planta usor de crescut si intretinut in casa, florile rezista tot anul, insa nu-i plac tempearturile inalte. La peste 33 de grade frunzele si florile se ard, iar florile pierd coloritul puternic.

8.  Feriga de camera

Ferigile isi au originea in zonele tropicale ale Americii de Sud si Indiei. Acestea sunt plante perene, decorative prin frunze, cu aspect de tufa, atingand inaltimi de pana la 90 de cm.

Aceste ferigi de camera sunt un adevărat filtru impotriva prafului si a radiatiilor prezentand beneficii ca plante ce purifica si ionizeaza aerul din incaperi.

9. Filodendronul

Filodendronul degaja o cantitate mare de vapori in aer, ducand la umidificarea aerului in incaperi. Este recomandata in camerele cu sobe.

10. Ficusul

Ficusul este o planta extrem de populara in locuinte si in birouri datorita aspectului sau, insa are si proprietati de purificare a aerului. Este indicat in incaperile in care exista mochete deoarece absoarbe compusii organici volatili emanati de adezivul folosit la lipirea ei.

sursa foto: pinterest.com

Comentarii

Share.