Cum să alegi bateria corectă pentru mașina ta

0

Alegerea bateriei potrivite pentru mașina ta este esențială pentru o călătorie fiabilă și de lungă durată. Fără o baterie sănătoasă, funcționarea corectă a vehiculului este imposibilă, deoarece bateria este componenta cheie pentru a ajuta la pornirea motorului și pentru a menține toate componentele electronice în funcțiune.

De asemenea, îți permite să îți încarci telefonul, să folosești accesoriile de siguranță și să redai muzica, chiar și atunci când motorul este oprit.

Înlocuirea bateriei vehiculului este ceva ce trebuie să facem cu toții pe toată durata de viață a mașinii. Este normal ca aceasta să-și piardă treptat puterea în timp, iar condițiile de condus și vremea rece pot fi deosebit de grele asupra vieții sale.

În mod ideal, ar trebui să vă testați bateria la un dealer local pentru a determina care este cea mai potrivită pentru vehiculul tău și pentru nevoile de conducere.

Poți începe documentarea în privința bateriilor pe site-urile de profil, iar în funcție de orașul în care locuiești, ai posibilitatea de a filtra acest lucru, de exemplu pe acest site poți selecta piese auto în Cluj, dar poți face asta cu orice alt oraș.

Dacă trebuie să înlocuiți singur bateria, iată câteva sfaturi esențiale pentru a o alege pe cea potrivită:

1. Înțelege elementele esențiale

Alegerea unei baterii de mașină cu o capacitate prea mică înseamnă, de obicei, că vei sfârși prin a înlocui bateria mai devreme decât în mod normal. Pe de altă parte, dacă vei cumpăra una cu o capacitate prea mare, vei cheltui inutil bani. De aceea, este absolut vital să înțelegi mai întâi elementele esențiale ale bateriei auto.

Specificații baterie
Există deja o baterie proiectată pentru marca și modelul mașinii tale. Înainte de a cumpăra una nouă, consultă manualul de utilizare pentru a determina specificațiile acesteia.

Marcă de renume
Pentru a cumpăra o baterie de înaltă calitate, este important să lucrezi cu un dealer de renume. Evită magazinele de baterii care vând baterii la preț foarte mic, deoarece acestea nu vor rezista în timp. În schimb, alege o baterie auto de marcă, de la un magazin de piese auto de renume sau la un dealer de baterii, astfel încât să ai un produs de mai bună calitate.

Speranța de viață
Costul bateriilor auto sunt de obicei un bun indicator al speranței de viață. Majoritatea sunt evaluate pentru 5 ani, așa că nu riscați să rămâneți blocați achiziționând o baterie de proastă calitate care funcționează defectuos.

Comparație baterie veche vs baterie nouă
Scoaterea bateriei vechi din vehicul și compararea acesteia cu una nouă te va ajuta să decizi dacă este bateria potrivită sau nu. Compară dimensiunea, forma și configurația celor două și, dacă nu se potrivește, o poți da înapoi și lua una nouă.

Garanție
Ca și în cazul prețului, garanția poate decide dacă bateria este de înaltă calitate sau nu. Cu cât garanția este mai lungă, cu atât bateria este mai bună, deoarece producătorul are încredere în produs că va rezista în timp.

2. Capacitatea potrivită

Capacitatea unei baterii este exprimată în amperi pe oră (Ah), de exemplu poate fi o baterie auto 75 ah. Această caracteristică inscripționată pe acumulatorul auto trebuie să corespundă cu indicațiile tehnice transmise de producător. În cazul în care această informație nu este accesibilă pe moment, poți alege o baterie a cărei capacitate să fie similară cu a celei vechi.

3. Întreținerea bateriei

Există două tipuri de baterii pe care le poți cumpăra: care necesită întreținere și fără întreținere. Majoritatea șoferilor vor opta pentru o baterie auto fără întreținere, care de obicei are un cost mai mare, dar are avantajul de a funcționa fără griji. Odată ce aceste tipuri de baterii sunt instalate în vehicul, bateria nu necesită monitorizare a electroliților.

Bateriile cu întreținerii sunt mai ieftine, dar necesită această monitorizare. În calitate de șofer, vi se va cere să verificați singur nivelurile de electroliți sau să vă asigurați că este făcută de un profesionist. Suplimentarea nivelurilor poate fi, de asemenea, necesară.

4. Bateria se potrivește mașinii și nevoilor tale de conducere?

Cea mai importantă întrebare la care trebuie să răspunzi înainte de a cumpăra o nouă baterie este dacă se potrivește vehiculului tău și nevoilor de conducere? Bateriile de schimb ar trebui să aibă dimensiunea și designul potrivit pentru mașina ta pentru a te asigura că sursa de alimentare este corectă și că nu vei avea probleme.

Ia în considerare climatul în care locuiești și condițiile de conducere, deoarece acest lucru poate afecta în mod semnificativ durata de viață a bateriei. Temperaturile ridicate frecvente pot fi dure pentru bateriile auto, cauzând coroziune și vaporizarea electroliților, așa că, dacă nu ești sigur, este mai bine să te adresezi dealerului auto local.

Image by standret on Freepik

Comentarii

Share.