De multe ori in bucatarie intampinam tot felul de situatii neplacute, care ne pun in dificultate in timpul realizarii treburilor casnice.
Am adunat in acest articol 13 trucuri utile de folosit in bucatarie care sa va usureze activitatea.
1. Cum sa eliminati rapid semintele din legume
Pentru a elimina rapid semintele din dovleci sau zucchini, utilizati o lingura-cupa pentru inghetata. Marginea ascutita va elimina usor semintele din legume. Puteti folosi cupa si pentru a face o salata cu felii extrem de subtiri.
2. Cum eliminati excesul de grasimi din mancarurile gatite
Daca un fel de mancare pe care l-ati gatit se dovedeste a fi neasteptat de gras, puteti elimina cu usurinta excesul de grasime folosind cateva cuburi de gheata si un prosop de hartie. Infasurati gheata in prosopul de hartie si tamponati deasupra mancarii.
Gheata va actiona ca un magnet, atragand grasimea care pluteste si o va congela rapid pe servetel.
3. Utilizati folia alimentara ca un bucatar profesionist
Folia alimentara se rupe neuniform atunci cand o folosesti? Pastrati-o in frigider, cum fac chefii profesioniști. Folia alimentara rece se comporta mai bine, lipindu-se si rupandu-se mai putin, usurandu-va munca.
4. Curatati citricele mai usor
Curatarea citricelor va da batai de cap? Nu vreti sa va stricati manichiura curatand coaja tare si groasa? Puneti-le in cuptorul cu microunde timp de 20 de secunde si coaja va deveni mult mai usor de curata.
5. Decojiti rapid coaja oualor fierte
Adaugati apa minerala sau otet in apa in care fierbeti ouale. Aceste substante intra in coaja oualor facand-o mult mai usor de indepartat.
6. Cum sa scoateti mai mult suc din citrice
Pentru a stoarce si ultimele picaturi dintr-o lamaie sau portocala, mai intai raciti fructele in frigider si apoi puneti-le in cuptorul cu microunde timp de 15-20 de secunde. Nu va mai ramane nici o picatura de suc in ele!
7. Cum sa razi branza moale fara sa faci prea multa mizerie
Asezati branza in congelator timp de o jumătate de ora inainte de a o da prin razatoare. Branza se va intari si nu se va mai lipi de razatoare. Va fi si mai usor de presarat.
8. Cum sa tai ceapa fara sa lacrimezi
Congelatorul va va ajuta si aici. Puneti ceapa timp de 30 de minute in congelator inainte de a o taia. Retineti ca merita sa faceti acest lucru doar daca intentionati sa gatiti ceapa; nu o supuneti acestui tratament daca doriti sa o puneti in salata, pentru ca nu va mai fi crocanta.
9. Modul inteligent de a fierbe pastele
Daca nu doriti ca oala sa dea pe aragaz in timp ce fierbe si nu sunteti atenti, puneti o lingura de lemn sau o strecuratoare in partea de sus. Lemnul va impiedica spuma sa treaca peste margine.
10. Cum sa gatiti perfect un pui intreg
Cand gatiti la cuptor un pui intreg puneti-l cu pieptul in jos. Asta pentru ca pieptul contine cea mai mare parte a carnii; cu cat este mai aproape de sursa de caldură, cu atat mai repede se va gati.
11. Hartie de copt pentru briose
Daca nu aveti forme speciale din hartie pentru briose, folositi hartie de copt. Tapetati formele cu hartie de copt, veti obtine briose cu forme unice, ceea ce le va face mult mai interesante.
12. Modalitatea corecta de a incalzi aluaturile coapte
Cand incalziti pizza sau alte feluri de mancare coapte in cuptorul cu microunde, puneti si o cana de apa alaturi. Umezeala va impiedica aluatul sa se usuce prea mult si va pastra crustele crocante.
13. Realizati ouale prajite perfecte
Spargeti ouale intr-o tigaie ca si cum ati vrea sa le prajiti, dar in loc de ulei vegetal puuneti putina apa si apoi asezati tigaia pe aragaz. Ca rezultat, veti obtine oua perfecte cu galbenusul lichid.
sursa foto: gracelaced.com
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.