12 idei de balcoane confortabile și inspirație pentru decor

0

Spațiul privat în aer liber este un vis al majorității oamenilor care locuiesc în apartamentele din oraș – chiar dacă este doar un balcon mic. Dacă ai norocul să ai un balcon, atunci e cazul  să profiți la maxim.

Asta înseamnă să faci mai mult decât să-ți pui un scaun sau chiar mobilier balcon complet. Oricât de mic ar fi, balconul tău are un potențial de design deosebit.

Ești în căutarea ideilor pentru amenajarea balconului? Citește mai departe pentru a găsi 12 idei de de amenajare a terasei și vei vedea cum poți transforma spațiul în aer liber de sus în jos.

1. Adăugă o masă mică

Tot ce ai nevoie pentru a savura cafeaua de dimineață pe balconul tău este o masă de cafea și un scaun. Alege una care se pliază ușor, astfel încât să o poți depozita în interior, dacă este necesar.

2. Instalează scaune încorporate

Mărește-ți spațiul cu scaune integrate tip bancă. De asemenea, niciodată nu va trebui să îți faci griji pentru ca vânturile puternice să bată peste mobilierul tău sau, mai rău, să îl doboare.

3. Adu verdeață

Amenajează-ți balconul cu plante de apartament luxuriante pentru a crea senzația acelei curți pe care ți-ai dorit-o întotdeauna. Adaugă câteva ierburi pentru a face mirosul balconului la fel de plăcut.

4. Optează pentru perne de podea

Nu este necesar să investești în mobilier de exterior – mai ales dacă locuința este închiriată. Pune niște perne colorate și confortabile de podea care pot avea același rol și în interior.

5. Adaugă un covor în aer liber

Amplifică aspectul terasei tale cu un covor. Asigură-te că alegi unul care să se potrivească cu celelalte elemente.

6. Folosește spațiul de pe perete

Agăță plante sau alte elemente artistice rezistente la intemperii pentru a da senzația că balconul este o extensie a apartamentului.

7. Luminează-l

Acordă-i multă lumină pe timp de noapte, instalând aplice sau lămpi. Dacă apartamentul e închiriat, mergi pe lumini cu sfoară sau felinare în aer liber.

8. Agață un hamac

Poate te afli în oraș, dar nu există niciun motiv pentru care balconul tău nu te poate face să te simți că ești în vacanță. Un scaun suspendat sau un hamac creează o atmosferă relaxată.

9. Optează pentru mobilier pliabil

Dacă ai spațiu mic, încearcă să instalezi mobilier care poate fi ascuns sau pliat atunci când nu îl utilizezi.

10. Înconjoară-te de flori

Este posibil să nu ai loc pentru o zonă de luat masa, dar există întotdeauna spațiu pentru flori. Instalează plante de-a lungul balustradelor pentru a-ți îndulci vederea.

11. Adaugă un șezlong

Indiferent dacă dorești să te relaxezi la soare sau să citești o carte, un șezlong sau un scaun de zi în aer liber este tot ce îți trebuie pentru un refugiu odihnitor. Adaugă câteva perne în aer liber pentru a face lucrurile mai confortabile.

12. Oferă-ți intimitate

Dacă balconul tău este foarte aproape de al vecinului, adăugă plante înalte, ca ficusul, pentru a crea un zid natural. De asemenea, poți agăța jaluzele de bambus care pot fi ridicate și coborâte, după cum este necesar.

Comentarii

Share.