Simplu și gustos – Cel mai bun tort cu ciocolată

0

Obișnuiești să cumperi tortul perfect de la cofetăria din colțul străzii? Ce spui să renunți la acest obicei și să prepari tu cel mai bun tort?

Poate suna ca o adevărată provocare, dar te asigur că este mai simplu decât pare. Nu ai nevoie de o tehnică specială, nici de ingrediente complicate, ci de voință și puțin timp liber.

Astăzi vei învăța să prepari cel mai bun tort cu ciocolată! Ești pregătită?

De ce ingrediente ai nevoie?

Iată care sunt ingredientele pe care trebuie să le cumperi:

Pentru blat:

  • 350 g zahăr;
  • 200 g ciocolată;
  • 7 ouă;
  • 250 g făină
  • O linguriță de esență de vanilie;
  • Un vârf de sare.

Pentru cremă:

  • 200 g zahăr;
  • 5 ouă;
  • 35 g cacao;
  • 450 g unt;
  • 250 g ciocolată;
  • Zahăr vanilinat.

Pentru sirop:

  • 110 ml apă;
  • 100 g zahăr.

Pentru decor:

  • Tabletă de ciocolată neagră.

Cum se prepară tortul cu ciocolată?

Ai cumpărat toate ingredientele? Putem trece la prepararea tortului!

Prepararea blatului

Poți începe cu separarea ouălor. Bate albușurile împreună cu vârful de sare, apoi adaugă 200 g de zahăr și continuă să le mixezi până ce acestea se transformă în spumă.

Amestecă separat și gălbenușurile cu restul de zahăr și pornește cuptorul la 170 grade Celsius, dacă ai un cuptor electric. Dacă ai un astfel de cuptor pe gaz, setează la temperatură medie.

Continuă cu topirea ciocolatei la baie de abur și adaugă gălbenușurile împreună cu 5 linguri din albușurile transformate în spumă. Amestecă totul cât mai bine și adaugă făina. Odată ce ai incorporat toată făina, poți adăuga și restul de spumă de albușuri.

Toarnă toată compoziția în forma de tort preferată, însă nu înainte de a o tapeta cu hârtie de copt. Lasă blatul la copt timp de 55 de minute.

Prepararea cremei

Mixează ouăle cu 150 g de zahăr, iar odată ce ai obținut spuma dorită o poți transfera într-un vas metalic pentru a se încălzi la abur. Adaugă ciocolata, cele 35 g de cacao și zahărul vanilinat. Odată ce crema s-a îngroșat, aceasta trebuie luată de pe foc și lăsată la răcit timp de 3 ore.

În momentul în care ajunge la temperatura camerei, poți adăuga și untul. Spumează untul și adaugă crema de ciocolată. Lasă crema la frigider timp de o oră și jumătate.

Prepararea siropului

Pune la fiert apa cu zahărul și esența de vanilie până ce compoziția capătă o culoare aurie.

Asamblarea tortului

Taie blatul în trei foi și împarte crema pe jumătate. Așează prima foaie, însiropeaz-o și adaugă crema. Repetă aceleași etape și pentru a doua foaie. Însiropează și ultima foaie și poți începe să decorezi tortul. Întinde restul de cremă pe ultima foaie, dar și pe lateralele tortului.

Tableta de ciocolată rămasă o poți presăra pentru un plus estetic.

Lasă tortul la frigider timp de 2 ore înainte să îl servești. Dacă ești în căutarea unui frigider nou, îți recomandăm să-ți alegi din aceste modele de combine frigorifice arctic. 

Asta este tot, tocmai ai învățat să pregătești cel mai bun tort cu ciocolată!

Comentarii

Share.