Apa cu ghimbir trateaza durerile musculare, de articulatii si migrenele

0

Ghimbirul a fost frecvent folosit inca din cele mai vechi timpuri, in mare parte datorita proprietatilor sale medicinale puternice.

Aceasta radacina extem de sanatoasa este bogata in vitaminele C, E, si A, si minerale, cum ar fi potasiu, magneziu, cupru si mangan. Continutul ridicat de potasiu sprijina sanatatea inimii si reduce hipertensiunea, in timp ce antioxidantii previn si trateaza arsurile stomacale.

De asemenea, regleaza dezechilibrele hormonale, trateaza inflamatiile, spasmele musculare si alina durerile de cap si migrenele. Mai mult decat atat, calmeaza durerile stomacale si senzatia de greata.

Ingredientul activ al ghimbirului, gingerolul, trateaza inflamatiile si combate durerile musculare si articulare. De asemenea, ajuta in mod eficient in tratamentul simptomelor artritei.

Urmatoarea reteta este usor de facut, dureaza doua minute, dar are multiple beneficii pentru starea generala de sanatate.

Ingredientele necesare prepararii apei cu ghimbir:

  • o bucata de ghimbir de aprox 5 cm
  • o jumatate de lamaie
  • miere
  • 2 cani de apa

Mod de preparare:

Se razuieste ghimbirul pe razatoare, se adauga sucul de lamaie si apa, se amesteca, apoi se adauga si mierea. Se amesteca bine toate ingredientele, iar bautura rezultata se bea pe parcursul intregii zile.

CONTRINDICATII IN UTILIZAREA GHIMBIRULUI:

Foarte rar pot aparea efecte secundare ale consumului de ghimbir, atunci cand se foloseste fara discernamant sau se consuma in cantitati mari, zilnic.

  • In caz de inflamtii ale stomacului sau probleme cu plamanii nu consumati ghimbir.
  • Pentru femeil insarcinate se recomanda prudenta; se poate administra ghimbir impotriva greturilor si ametelilor, dar in cantitati mici si nu pe termen lung.
  • Persoanele cu pietre la fiere trebuie sa se sfatuiasca cu medicul inainte de a recurge la un tratament cu ghimbir.
  • Evitat consumul ghimbirului cu doua saptamani inainte de o interventie chirurgicala.
  • In probleme diabetice trebuie evitat consumul exagerat, intrucat scade glicemia si interactioneza cu medicatia prescrisa in cazul acestei afectiuni.

*Acest articol este doar cu scop informativ. Pentru un diagnostic si un tratament corect, va recomandam sa apelati la sfatul unui medic specialist.

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.

Comentarii

Share.