Mierea de Manuka este un tip de miere originar din Noua Zeelanda. Proprietatile antibacteriene pe care le are mierea de Manuka o diferentiaza de mierea obisnuita. In plus, mierea de Manuka este antiinflamatorie si are proprietati antioxidante.
Aceasta miere este folosita, in mod traditional, pentru vindecarea ranilor, calmarea durerilor de gat, prevenirea dezintegrarii dintilor si imbunatatirea problemelor digestive.
1. Mierea de Manuka vindeca ranile
Inca din cele mai indepartate timpuri, mierea a fost folosita pentru a trata ranile si arsurile.
Mierea are proprietati antibacteriene, antioxidante si previne infectia si imprastierea microbilor in rana.
Studiile arata ca mierea de Manuka grabeste vindecarea ranilor, amplifica regenerarea tesuturilor si poate chiar si sa amelioreze durerea la pacientii care sufera de arsuri. Pacientii au confirmat faptul ca, folosind mierea de Manuka, cicatrizarea a fost mai rapida si mai putin dureroasa comparativ cu cicatrizarea tratata cu vaselina.
2. Mierea de Manuka benefica pentru sanatatea orala
Pentru a evita deteriorarea dintilor si pentru a va mentine gingiile sanatoase, este important sa nu lasati bacteriile sa se inmulteasca.
Studiile arata ca mierea de Manuka ataca aceste bacterii si le omoara.
3. Mierea de Manuka calmeaza durerile de gat
Daca suferiti de dureri de gat, mierea de Manuka le poate calma. Proprietatile ei antibacteriene pot reduce inflamatia si ataca bacteriile care cauzeaza durere. De asemenea, mierea acopera gatul si ii ofera un efect linistitor, calmant.
De asemenea, un studiu recent arata ca aceasta miere este un inhibitor al tusei. Daca suferi de tuse sau de durere in gat, mananca cel putin 2-3 lingurite de miere pe zi.
4. Mierea de Manuka previne ulcerul gastric
Ulcerul gastric provoaca dureri de stomac, greata, dar si balonare. Consumul de miere de Manuka poate sa calmeze aceste dureri, dar si sa trateze boala.
5. Mierea de Manuka trateaza acneea
Acneea este cauzata de modificari hormonale, dar poate fi cauzata si de dieta nepotrivita, de stres sau de cresterea bacteriilor in porii din ten.
Activitatea antimicrobiana a mierei de Manuka este benefica pentru lupta impotriva acneei. Mierea se aplica pe piele, in fiecare zi si se lasa pentru aproximativ 20-30 de minute.
Mierea de Manuka pastreaza tenul frumos, tanar, elastic si fara bacterii.
Consumati mierea in cantitati potrivite, iar daca sunteti alergic la albine sau la miere, consultati medicul inainte de a aplica pe piele sau inainte de a consuma aceasta miere.
AGROHERBS VA RECOMANDA:
De ce sa folosesti pudra de roscove – Utilizari si beneficii pentru sanatate
Terapia cu flori de salcam combate depresia
Siropul de muguri de brad: cum se prepara si ce beneficii are
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like