Papadia si beneficiile ei pentru sanatatea noastra

0

Papadia, banala planta care creste pe toate drumurile si pe care toata lumea o ignora, are de fapt extrem de multe beneficii pentru sanatatea noastra.

Surprinzator, papadia se foloseste si in bucatarie, din frunzele ei iesind o salata delicioasa! Dar pe langa aceasta modalitate de consum, papadia are numeroase alte intrebuintari cu beneficii pentru organismul nostru. Haideti sa vedem la ce ne ajuta papadia:

  • imbunatateste starea generala a organismului, detoxifiaza sangele si ficatul
  • are efecte antidiabetice, tonifiaza vasele de sange, este un depurativ sanguin
  • papadia stimuleaza secretia pancreasului, favorizand evacuarea bilei
  • consumul de papadie are efecte laxative, antibiotice si mineralizante, antitumorale, antiinflamatoare, anticanceroase si antireumatice
  • tonifiaza pielea
  • radacinile de papadie au un puternic efect detoxifiant, eliminand toxinele de origine infectioasa din ficat si bila, precum si pe cele provenite din metabolizarea alimentelor chimizate

Cum se utilizeaza papadia

Asa cum va spuneam, pe langa faptul ca papadia se poate consuma cruda, in salata, mai sunt si alte variante prin care sa o consumati.

1.Infuzia din papadie

Papadia se recolteaza la inceputul infloririi si se pune la uscat. Se recolteaza atat frunzele cat si tuplinile si florile.

Din doua lingurite de papadie uscata se face o infuzie cu 250 ml de apa clocotita. Papadia se lasa la infuzat timp 12 minute. Se strecoara si se consuma cate o cana dupa fiecare masa.

Consumul infuziei de papadie are efecte benefice in purificarea sangelui, in afectiuni cronice ale aparatului urinar, in icter, colecist, guta, reumatism, vindecarea varicelor.

2. Decoctul de papadie

Decoctul de papadie se obtine din 50 de grame de radacini si frunze proaspete si un litru de apa rece, care se lasa la macerat peste noapte.

A doua zi se fierbe timp de 10 minute, dupa care se lasa 4 ore sa stea. Decoctul se consuma dimineata, o cana cu 30 minute inainte de micul dejun si inca o cana la o ora dupa micul dejun.

Decoctul de papadie este benefic in bolile de rinichi, tulburarile digestive, insuficienta hepatica, icter si hemoragii interne.

3. Salata de papadie

Pentru salata culegeti frunze tinere de papadie, pe care le lasati in apa cu sare aproximativ 30 de minute, pentru a scapa de gustul amarui.

Peste frunzele de papadie adaugati patrunjel, ceapa verde, marar, sare, piper, ulei de masline si putina zeama de lamaie. Optional puteti adauga si putina smantana.

Puteti face o cura cu papadie verde timp de 2 saptamani pentru o revitalizare si remineralizare a organismului, are efecte antianemice si antibiotice.

4. Consumarea tijelor crude

Pe langa frunzele pe care le puteti consuma in salata, la fel de bine puteti consuma si tijele crude ale papadiei. Acestea se consuma dimineata, pe stomacul gol, timp de 4 saptamani, aproximativ 6-7 tije zilnic. Dupa cateva zile de consum va veti simti mai energic, mai revitalizat, reducand senzatia de oboseala.

Pe langa aceste efecte, consumul tijelor amelioreaza durerile antireumatice, reduce inflamatiile hepatice, elimina calculii biliari, are efecte benefice in tratarea diabetului.

Daca v-am convins sa incepeti sa consumati papadie, aveti grija de unde o culegeti: este important sa o luati din locuri curate, departe de surse de poluare sau mizerie.

*Acest articol cu sfaturi despre remedii naturiste este doar cu scop informativ. Pentru un diagnostic si un tratament corect, va recomandam sa apelati la sfatul unui medic specialist.

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.

Comentarii

Share.

Susține-ne cu un Like!