Provocati inflorirea trandafirilor si pe timp de TOAMNA. Iata cum!

0

Trandafirii sunt flori superbe, care infrumuseteaza orice curte sau gradina. Fie ca vorbim de tufe cataratoare sau nu, cu siguranta oricine ii are in curte isi doreste ca acestia sa infloreasca un timp cat mai indelungat.

Va intrebati cum puteti provoca inflorirea trandafirilor chiar daca florile s-au trecut? Va vom detalia in acest articol:

Pentru a stimula inflorirea trandafirilor trebuie sa ii taiati in verde, nu doar primavara inainte sa inceapa sa infrunzeasca sau toamna pentru a preintampina ruperea crengilor din cauza zapezii.

Dupa ce florile trandafirilor se trec, acesta isi canalizeaza energia pentru a produce fructele, acele macese rosii. Pentru a impiedica formarea lor si a provoca o noua inflorire, trandafirii trebuie taiati.

>>> Citeste si Ingrijirea trandafirilor de gradina: trucuri utile

Pentru taierile in verde se respecta aceleasi reguli generale de taiere:

  • se indeparteaza tulpinile bolnave sau uscate
  • se scurteaza ramurile care cresc incrucisate sau care cresc in interiorul tufei
  • ATENTIE! Ultimul mugure lasat pe ramura trebuie sa fie orietat spre exterior

Trandafirii care infloresc sub forma de buchete

Trandafirii care infloresc sub forma de buchete si nu au o inaltime mai mare de 80 cm, trebuie curatati pe masura ce petalele florilor se ofilesc. Dupa ce tot buchetul de flori s-a trecut, se taie tija care il sustinea la o distanta de 3-5 noduri de punctul de altoire.

Trandafirii cataratori

Si la trandafirii cataratori se fac taieri dupa inflorire. Se scurteaza tulpinile laterale care au facut flori la aproximativ 2/3 din lungimea lor initiala.

Eliminati tulpinile care cresc incrucisate, iar restul se leaga pe suportul de sustinere.

Dupa ce ati terminat cu aceste taieri, udati constant trandafirii, altfel se pot deshidrata, ducand la ofilirea lor! Tot ce mai aveti de facut este sa asteptati noua serie de flori!

>>> Citeste si Ingrijirea trandafirului japonez: trucuri pentru o inflorire bogata

>>> Citeste si 5 Trucuri pentru a avea muscate inflorite cat mai mult timp

>>> Citeste si Ingrijirea muscatelor curgatoare: cand si cum se tund pentru o inflorire spectaculoasa

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook AGROHERBS printr-un Like AICI.

Comentarii

Share.