5 Tipuri de ceapa: diferente si mod de utilizare. Stiai de ele?

0

Cand vine vorba de legume versatile, nu poate fi o familie mai ofertanta decat ceapa. Aceasta poate fi gatita, consumata cruda, servita pe sandvisuri sau ca baza pentru supe. Nu există prea multe retete care sa nu aiba in componenta ceapa de un fel sau altul.

Ne-am gandit sa va dam cateva indicii suplimentare despre ceapa pentru a va ajuta in bucatarie, astfel incat sa fiti mai productivi si mai eficienti. Iata ce am aflat:

Puteti pastra usturoiul, salota si ceapa proaspete si gata de utilizare timp de pana la doua luni prin pastrarea lor intr-o punga de hartie in care ati facut cateva gauri. Puneti ceapa in punga si sigilati-o cu o clema pentru hartie. Depozitati-le in camara si veti vedea ca vor rezista cel putin doua luni.

In mod surprinzător, am aflat chiar si cateva utilizări pentru cojile de ceapa, pe care majoritatea oamenilor le considera foarte inutile. Voi le stiati?

Incercati cojile de ceapa ca baza pentru supe. Acestea vor da o aroma intensa supei si o culoare maro uimitoare. In timp ce va pregatiti supa, nu uitati si de celelalte resturi de legume si coji. Fierte impreuna, resturile de morcovi si alte legume si verdeturi pot face cea mai gustoasa baza de supa, la care nici nu te-ai fi asteptat.

TRUC: Daca va place sa faceti paine in casa incercati acest truc: incercati sa inlocuiti aproximativ 5% din faina cu coji de ceapa uscata pentru a obtine o paine cu aroma deosebita. Intreaga casa va mirosi minunat, iar painea ta va avea o aroma fantastica.

Si daca va place sa faceti miscare si suferiti de crampe la picioare de la alergat sau ciclism, incercati acest remediu acasa: fierbeti doua maini de coji de ceapa in apa timp de 10-20 minute la foc mic. Strecurati amestecul si beti o cească din acest lichid in fiecare zi inainte de a merge la culcare. In curand nu va veti mai trezi din cauza crampelor dureroase.

Atunci cand mergeti sa cumparati ceapa si vedeti atatea sortimente, dupa ce criterii o alegeti? In functie de pret sau in functie de modul in care urmeaza sa o folositi?

Iata ca incercam aici sa va spunem cum puteti folosi cel mai bine fiecare tip de ceapa:

1. Ceapa galbena: este cea mai buna la gatit, in special la retetele care necesita un timp mai mare de gatit, la supe, fripturi, la prajit. Este bogata in sulf si zahar. Este cea mai bune pentru caramelizare.

2. Ceapa rosie: este ideala pentru retetele care necesita un timp mic de gatire sau in care trebuie folosita cruda. Este cea mai buna pentru a fi pusa pe gratar, in salate, la burgeri. Contine mai putin sulf si zahar decat cea galbena. Nu este cea mai buna pentru caramelizare, tocmai din cauza continutului scazut de zahar.

3. Ceapa dulce: ceapa dulce este cu o forma mai plata, nu rotunda. Este grozava la gatit si poate fi mancata si cruda deoarece nu are un gust iute foarte proeminent. Are un continut mai scazut de sulf, dar este bogata in apa. Se strica destul de repede, dar rezista bine la frigider.

4. Ceapa alba: este cea mai crocanta dintre toate si are o coaja foarte subtire. Are o aroma intensa, dar nu la fel de intensa ca ceapa galbena. Este grozava la gatit si cel mai mult se foloseste la salsa sau pizza.

5. Salota: aceasta este o ceapa frantuzeasca, cu o aroma fina si o textura mai deosebita, care schimba radical gustul mancarii. Are un continut scazut de apa, deci trebuie gatita cu grija. Se caleste la foc mic, se caramelizeaza rapid. Se foloseste in sosuri, dressinguri, in placinte, dar si la supe si specialitati de peste.

>>> Citeste si Cum sa scapi de molia alimentara – SFATURI UTILE

>>> Afla Secretele celor mai buni ardei copti: cum se aleg, coc si curata cel mai usor

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook AGROHERBS printr-un Like AICI.

sursa articol: www.healthyfoodhouse.com
sursa poze: www.pinterest.com

[fbcomments url="" width="100%" count="off" num="5"]
Distribuie.