10 Beneficii ale consumului de avocado

0

Avocado a devenit un aliment din ce în ce mai popular în ultimii ani, acesta putând fi amestecat în smoothie-uri sau făcându-l felii direct peste pâinea prăjită.

Fructele de avocado sunt pline de nutrienți și pot fi o parte benefică a unei diete echilibrate. Iată care sunt cele mai importante beneficii pe care avocado le are pentru sănătatea ta:

1. Sunt încărcate cu nutrienți

Beneficiile pentru sănătate ale avocado sunt aproape nesfârșite! Sunt bogate în folați, de asemenea, bogate în vitamina C și antioxidanți și sunt o sursă bună de vitamina E, B5, K, fibre și niacină.

2. Conțin grăsimi mono nesaturate bune

Avocado este singurul fruct (în afară de măsline) care conține grăsimi mono nesaturate „bune”, care protejează împotriva bolilor de inimă și ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Cu doar 22% grăsime totală, mult mai mică decât untul sau maiaua, este un topping mai sănătos pentru pâine prăjită sau un tartinabil pentru sandviș.

3. Sunt o sursă bună de potasiu

Pariez că nu știai că avocado este și o sursă impresionantă de potasiu! Important pentru forța musculară, funcția nervoasă și sănătatea inimii, este doar un alt motiv pentru a mânca mai mult din aceste fructe minunate.

4. Sunt grozave pentru piele

Avocado și uleiul de avocado au fost legate de beneficiile pielii datorită conținutului lor ridicat de vitamina C, care ajută la construirea de colagen în piele pentru a menține fermitatea și elasticitatea.

5. Sunt grozave pentru gestionarea greutății

Grăsimile sănătoase din avocado eliberează hormoni în intestin pentru a semnala sațietatea și pentru a crește sațietatea.

Cercetările au descoperit că oamenii care mănâncă avocado cântăresc mai puțin, au un IMC mai mic și o circumferință a taliei mai mică în comparație cu cei care nu o fac.

Este timpul să adăugați avocado în dieta zilnică și la planul alimentar.

6. Nu conține zahăr

În ciuda faptului că nu are zahăr, avocado are totuși o latură dulce! Cu aroma sa blândă și textura cremoasă, avocado poate fi folosit ca înlocuitor de unt în deserturi precum prăjituri sau brownies.

7. Pot îmbunătăți funcția creierului

Vrei să-ți pornești creierul dimineața? Sari peste cafea și în schimb mănâncă niște avocado. Toți nutrienții din acesta vă pot ajuta să vă creșteți nivelul de energie, să luptați împotriva oboselii și să vă pună într-o dispoziție bună.

Încercați un smoothie cu avocado la prima oră dimineața și vedeți diferența.

8. Ajută la susținerea organismelor în creștere

Textura moale și cremoasă și aroma blândă a fructului de avocado îl fac un prim aliment ideal pentru bebeluși. Vitaminele și mineralele din el ajută, de asemenea, la creșterea și dezvoltarea sugarului, funcționarea creierului, mușchilor, sistemului nervos și imunitatea – pentru a numi doar câteva dintre beneficii.

9. Ajută la absorbția nutrienților din alte alimente

Grăsimile sănătoase din avocado ajută corpul nostru să absoarbă nutrienții din alte alimente. Cercetările au descoperit că adăugarea de avocado în salată, ajută organismul să absoarbă pigmenții colorați din morcov, salată verde și alte legume.

10. Ajută la protejarea sănătății ochilor

Carotenoizii colorați din avocado, cum ar fi betacarotenul, criptoxantina, luteina și zeaxantina nu numai că îi conferă culoarea sa unică, ci joacă, de asemenea, un rol important în menținerea sănătății ochilor, prin apariția pigmentului macular și prin reducerea riscului de degenerescență maculară.

Da, asta înseamnă că poți mânca chipsuri de avocado la cină sau un guacamole delicios cu nachos. AICI găsești o delicioasă rețetă guacamole, dacă nu ai încercat până acum!

sursa foto: Fruit photo created by jcomp – www.freepik.com

Comentarii

Share.