Cum sa iti faci singur apa de mesteacan

0

Apa de mesteacan este foarte populara datorita proprietatilor sale si dupa ce am descoperit aici motivele pentru care trebuie sa o consumam, cu siguranta va intrebati cum o putem pregati singuri.

Desi apa de mesteacan o puteti gasi in magazinele de specialitate, daca locuiti intr-o zona in care creste mesteacanul, o puteti face si singuri la voi acasa.

Cand trebuie sa recoltati seva. Daca aveti mesteceni in zona in care locuiti, puteti obtine seva oricand sunt temperaturi peste limita inghetului, de obicei, undeva intre martie si inceputul lunii noiembrie, in functie de locul in care locuiti si cat de frig a fost iarna.

Ce sa cautati. Desi sunt mai multe specii de mesteacan, toti pot fi folositi, fiind usor de recunoscut dupa coaja alba si gri. Cele mai comune specii sunt mesteacanul alb si mesteacanul argintiu. Cautati copaci care au cel putin 25 cm in diametru si care par sanatosi. Copacii care au o multe ramuri au, de obicei, si cel mai bun flux de seva.

Extragerea sevei. Obtinerea sevei de mesteacan nu este foarte dificila, de fapt este relativ usor daca ai un echipament de baza. Veti avea nevoie de o bormasina cu un burghiu de 7/16″, un vas in care sa colectati seva, un robinet si un furtun.Cand sunteti gata sa incepeti, masurati o distanta de aprox 1 metru fata de pamant si faceti o gaura in copac de aprox 4 cm. De indata ce veti face gaura, seva transparenta precum apa, va incepe sa curga imediat. Acum va trebui sa introduceti robinetul impreuna cu tubul sau direct furtunul.

Puneti furtunul in vasul de colectare, asigurandu-va ca acesta este acoperit pentru a nu intra insectele. Poate dura de la cateva ore pana la o zi pentru a colecta o cantitate de aprox 4 litri. Colectarea poate continua pana cand seva incepe sa se tulbure sau pana cand incepe sa scada fluxul.

Cum sa folositi seva. Acum, dupa partea grea, urmeaza si partea frumoasa. Puteti bea apa de mesteacan direct din copac. Desi are gust de apa, veti observa arome subtile de dulceata si un gust proaspat ce o fac delicioasa pentru baut. Nu se pastreaza proaspata pentru mult timp, de aceea va trebui tinuta la frigider si bauta in cateva zile daca vreti sa o savurati cat este proaspata. Lasata la temperatura camerei, va incepe sa fermenteze.

Optional, mai puteti adauga ghimbir si turmeric pentru a face o bautura tonica sau o mai puteti folosi ca apa pentru ceai.

Despre beneficiile consumului de apa de mesteacan puteti citi aici.

*Acest articol cu sfaturi despre remedii naturiste este doar cu scop informativ. Pentru un diagnostic si un tratament corect, va recomandam sa apelati la sfatul unui medic specialist.

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like AICI.

Comentarii

Share.

Susține-ne cu un Like!