Spre nemulțumirea oricărui copil, începutul unui nou an școlar înseamnă teme, proiecte școlare și mult studiu.
Dacă ai un copil ocupat, care merge la școală, este obligatoriu să aibă un spațiu de lucru sau un birou dedicat. Gata cu făcutul temelor la masa din sufragerie!
Ți-am pregătit 5 sfaturi pentru amenajarea biroului copilului tău din care să te inspiri. Hai să le descoperim împreună:
1. O masă mare de lucru pentru teme și proiecte de lucru manual
Nu, masa din sufragerie nu se pune la socoteală, deși ne place funcționalitatea unei mese mari în locul unui birou. O masă mare, cu acoperiș de zinc, este foarte potrivita pentru diverse activități ale copilului tău.
Blatul din zinc înseamnă că este mai ușor de curățat decât o masă din lemn, iar pixurile și markerul nu vor păta suprafața! De luni până vineri, această masă poate fi folosită pentru teme zero, iar în weekend poate fi și un spațiu pentru proiecte Do It Yourself!
Lucrul grozav la acest birou este că există suficient spațiu pentru ca toată lumea să facă ce își dorește.
2. Alege un birou cu două fețe
Pentru un spațiu de lucru pe care îl pot folosi mai multe persoane, un birou cu două fețe este alegerea potrivită.
Rafturile pentru cărți oferă mult spațiu de depozitare, iar biroul cu două fețe permite ca două persoane să lucreze simultan.
Acest birou muncitor face ca rezolvatul temelor să devină mult mai plăcut și eliberează acea masă din sufragerie de teancurile de cărți de română, caiete de teme la algebră sau cărți de istorie!
3. Înfrumusețează vechiul birou și scaunul
Dacă nu ai suficient spațiu în casă pentru o cameră de lucru completă, poți oricând să restrângi lucrurile într-un combo frumos birou + scaun.
Asta nu înseamnă să aduni la un loc tot felul de piese de mobilier din restul casei. Vopsește vechiul birou, refă tapițeria scaunului, asigură-te că adaugi corpuri de iluminat, dar și un frumos panou plută, astfel încât copiii să poată avea un spațiu de lucru care să îi motiveze să se așeze și să studieze!
4. Decorează cu elemente distractive și educative
Câteva elemente jucăușe pot transforma un spațiu plictisitor într-o zonă în care copiii să-și dorească să petreacă timp. Un covor colorat, cu modele geometrice sau chiar accesorii colorate pot înveseli cu succes camera.
Nu uita și de elementele educative, cum ar fi hărți sau astfel de globuri pământești, care îi pot stimula imaginația și memoria.
5. Etichetarea îi ajută pe copii să fie organizați
Să recunoaștem, odată ce ai organizat spațiul pentru teme și a devenit funcțional, cât timp va trece până când acesta va fi din nou un munte de dezordine?
De aceea, ne place ideea de a folosi sertare pentru a menține lucrurile organizate, iar etichetele mari înseamnă că copiii pot așeza lucrurile mai ușor acolo unde acestea au locul. Așa-i că arată bine?
Doar pentru că temele și studiul se pot simți ca un obstacol, nu înseamnă că și spațiul de lucru al copilului trebuie să fie, și suntem siguri că un spațiu organizat și inspirat va motiva copiii să se așeze la birou și să își facă temele cu entuziasm!