5 Sfaturi pentru a avea grija de sănătatea dentară a câinelui tău

0

Când vine vorba de menținerea sănătății câinilor noștri, mulți proprietari trec cu vederea importanța igienei orale. Se estimează că majoritatea câinilor prezintă semne de boală parodontală canină de la vârsta de trei ani.

Deoarece semnul primar al bolii dentare timpurii este respirația urât mirositoare, deseori trece neobservată de proprietari, deoarece ei pur și simplu cred că respirația urât mirositoare este ceva obișnuit la câini.

Desigur ca nu va avea o respirație cu aromă de mentă, dar în nici un caz să vă întoarcă stomacul pe dos.

Boala parodontală poate provoca unele probleme grave de sănătate însoțitorilor noștri canini, deci este esențial să menținem o igienă orală adecvată. Boala dentară netratată poate provoca pierderea dinților și poate duce la abcese dureroase și infecții sistemice pe tot corpul câinelui.

Deci, cum putem păstra dinții câinilor noștri curați? Iată câteva sfaturi:

1. Periază dinții câinelui tău

Spălarea dinților câinelui poate părea o prostie, dar este o modalitate excelentă de a preveni acumularea plăcii. Nu este nevoie să vă spălați dinții câinelui zilnic, deși cu cât mai des, cu atât mai bine.

Majoritatea câinilor nu vor agrea ideea prea mult la început, dar vă puteți antrena cu ușurință câinele pentru a-l spăla pe dinți în același mod în care îi tăiați unghiile.

Există mai multe opțiuni pe care le puteți lua în calcul atunci când îi spălați dinții. În primul rând, este necesar să folosiți pastă de dinți făcută special pentru câini. Asta deoarece pasta de dinți pentru oameni conține ingrediente toxice pentru animalele noastre de companie.

În plus, pasta de dinți pentru câini vine de obicei într-o aromă delicioasă de pui sau unt de arahide.

În al doilea rând, puteți utiliza fie o periuță de dinți pentru câini, fie o perie care se potrivește peste vârful degetului.

Întrebați medicul veterinar despre varianta cea mai bună și vedeți ce preferați dvs. și câinele dvs.

2. Șervețele dentare pentru dinții câinilor

Șervețelele dentare sunt făcute pentru a freca dinții câinelui pentru a ajuta la îndepărtarea plăcii. Funcționează similar cu periuțele de dinți, doar ca nu pot intra în toate colțuri cum face o perie.

Cu toate acestea, sunt o modalitate excelentă de a curăța dinții animalului de companie și sunt adesea mai ușor de gestionat decât o periuță de dinți cu pastă de dinți.

3. Gustări pentru îngrijirea dentară a câinelui

Câinilor le plac recompensele, iar gustările dentare pentru câini sunt o modalitate foarte bună de a îmbunătăți sănătatea dentară, în special a puilor.

Aceste delicatese sunt făcute special pentru a elimina acumularea plăcii și conțin adesea ingrediente care împrospătează respirația și curăță gura câinelui.

În general, acestea sunt mult mai apreciate de câinii noștri decât o periuță de dinți sau șervețele de dinți și fac o treabă excelentă pentru a menține gura curată a câinelui nostru. Aceste delicatese vin într-o varietate de forme, dimensiuni și arome și sigur veți găsi ceva pe gustul câinelui dvs.

4. Guma de mestecat pentru câini

Există multe tipuri diferite de gumă de mestecat pentru câini, iar aproape toate au proprietăți de curățare a dinților. Mestecatul în sine aduce beneficii sănătății bucale a câinelui, indiferent de ceea ce se mestecă.

Guma de mestecat are diverse forme precum urechi de vacă, oase, sau fâșii de pui, ceea ce va face deliciul câinelui. Aceasta este o modalitate excelentă de a vă menține câinele fericit și sănătos.

5. Curățare dentară profesională

Dincolo de metodele de curățare a dinților acasă, serviciile de stomatologie veterinară sunt cel mai bun mod de a asigura sănătatea bucală a câinelui dvs. Medicul veterinar știe ce este cel mai bine pentru dinții câinelui dvs. și va putea rezolva orice probleme pe care o găsește.

Deși este mai scump decât celelalte sfaturi pe care le-am menționat, o curățare dentară profesională este cea mai bună modalitate de a menține igiena bucală a câinelui.

Medicul veterinarul are experiență în prevenirea, localizarea și tratarea oricăror probleme care ar putea trece neobservate chiar și de către cel mai dedicat proprietar de câine. Iar o astfel de clinică veterinară non stop vă dă posibilitatea să mergeți oricând în timpul zilei, fără a mai fi constrânși de limite orare în timpul zilei.

Comentarii

Share.