Casa in constructie? Iata ce lucrari trebuie terminate inainte de venirea iernii

0

In functie de stadiul in care sunt lucrarile casei pe care o construiti, odata cu venirea toamnei trebuie sa aveti in vedere cateva lucrari esentiale care trebuie terminate inainte de venirea sezonului friguros.

Profitati de vremea care inca mai e calduroasa si prioritizati lucrarile care trebuie terminate, astfel incat constructia sa se pastreze bine pe timpul iernii, pana cand veti relua lucrarile.

Terminarea acoperisului este o lucrare prioritara

Cel mai important lucru pentru o constructie este acoperisul. Acesta va proteja peretii si structura de ploi, vant sau zapada. Acoperisul trebuie neaparat terminat inainte de venirea iernii, asadar ganditi-va cu ce fel de materiale vreti sa-l inveliti: tigla ceramica, tigla metalica sau chiar astfel de tabla cutata.

Acoperisul casei trebuie sa fie durabil, sa se potriveasca in arhitectura casei tale si sa fie bine montat, astfel incat sa nu permita apei sa se infiltreze.

Montarea tamplariei exterioare

Tamplaria exterioara este un alt element important, deoarece va pastra in stare buna celelalte lucrari deja efectuate la interior: peretii, tencuiala sau alte materiale depozitate in interior. Mai mult de atat, tamplaria exterioara montata va va permite sa efectuati lucrari de amenajari interioare chiar si cand ploua.

In perioada de toamna-iarna va puteti ocupa de realizarea instalatiilor electrice si sanitare.

Protejarea scarilor si a terasei exterioare

Daca ai in proiect si o scara cu tearasa exterioara, atunci si acestea trebuie terminate inainte de venirea iernii. O optiune rapida este placarea acestora cu o astfel de gresie de exterior. Gresia de exterior este atat in varianta lucioasa cat si mata. Ambele variante au avantaje, dar si dezavantaje.

O gresie lucioasa va fi mai usor de curatat insa este foarte alunecoasa, deci periculoasa, in schimb o gresie mata si poroasa, care nu va mai fi alunecoasa, va fi mult mai greu de curatat, insa se va apropia ca aspect de piatra naturala.

Executarea lucrarilor la fatada

Desi multa lume incearca sa realizeze si finisarea fatadei odata cu venirea iernii, trebuie sa stiti ca aceasta este o operatiune importanta, care necesita multa atentie, pe langa vremea buna.

Operatiunea in sine nu este complicata, insa necesita o atentie sporita in alegerea materialelor care urmeaza sa fie folosite. Materialele folosite la fatada de regula sunt sensibile la temperaturile de afara, asa ca la lucrarile realizate spre sfarsitul toamnei trebuie sa tineti cont si de prognoza meteo.

In specificatiile multor materiale se mentioneaza ca acestea nu trebuie folosite la temperaturi sub 5 grade Celsius. Uneori graba strica treaba, asa ca fiti bagare de seama atunci cand alegeti sa incepeti lucrarile la fatada.

Sa construiesti o casa nu e treaba usoara, mai ales ca este pentru toata viata. Totul trebuie facut dupa o analiza atenta si o programare riguroasa a lucrarilor, astfel incat toate sa iasa bine si sa reziste in timp.

Pentru rezultate de durata ai nevoie de materiale de calitate si de o echipa de mesteri constructori priceputa.

Comentarii

Share.